Kód: 9024
Používá se spolu s černým hořčičným semínkem jako základ ČONKU, klíčového receptu indické kuchyně, a to zásadně pražený. Je rovněž základem pro přípravu slaných nápojů.
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
Džíra je nejlepší karminativum. Ájurvéda džíru považuje za nejvhodnější prostředek k odstraňování plynu a hlenu. Džíra je suchá, snadno stravitelná, adstringentní, podporuje chuť k jídlu, posiluje, je dobrá pro oči a funguje také jako afrodiziakum. Používá se při poruchách trávení, úplavici, zvětšené slezině, nadýmání a zvracení. Semínka kumínu se hojně přidávají jako přísada do karí koření, do polévek a pickles.
Účinnost džíry se zvyšuje jemným pražením.
Parametry
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Zpráva odeslána
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Vaši recenzi nelze odeslat
Kód: 9024
Kód: 9075
Kód: 9067
Kód: 9029
Kód: 9010
Kód: 9064
Kód: 9011
Kód: 9038
Kód: 9086
Kód: 9089
Kód: 9092
Kód: 9020
Kód: 9003
Kód: 9069
Kód: 9091
check_circle
check_circle