
Kód: 1311
Aštanga hrdajam je pradávná učebnice ájurvédy a je dodnes platná při výuce na univerzitách.
V tomto díle se dozvíte o různých jedlých surovinách.
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
OBSAH
Rýže a další obiloviny
Vríhi obiloviny
Obiloviny z trávy
Ostatní druhy obilovin
Luštěniny (Šimbi dháň)
Mung, hrách a červená fazole
Fazole
Fazole sém
Urid dál (Máš)
KÁkÁndÓla (kónč fazole)
Sezam (Til)
Len (Atsí nebo alsí) a Kusumbha bídž (semena kusumbha)Hodnocení
Další poznámky k obilovinám a luštěninám
Produkty z obilovin i luštěnin
Ódan (vařená zrna)
Vývar (z masa, luštěnin)
Luštěniny - nevhodné způsoby konzumace
Rasála a pának (šťavnatá výživa)
Polévky, pražená zrna a vločky
Dháná a saktu - produkty z ječmene
Pinják a vésAvár
Apúp - placky
Členění zvířat podle vlastností jejich masa
Kozy a ovce
Maso různých divokých zvířat
Maso kozlí a ovčí
Hovězí, bUvolí a vepřové maso
Vlastnosti rybího masa a nejlepší masa ve skupinách
Maso vhodné a nevhodné ke konzumaci
Maso z různých částí těla
Listová zelenina - úvod
Zelenina kákamačí a čángérí
Zelenina zvyšující vát
Výjimečné zeleniny
Pět listových zelenin
Výjimečné kořeny do kuchyně
Plody plazivých rostlin (dýně, okurka atd.)
ŠírnAvrnta (činárt)
Kořeny a plody vodních rostlin
Listy z rostlin
Drobné zelené lístky
Krandždž a jiné
Kořenová zelenina - listy ředkvičky
Pindálu (pind-uzel+alu-brambora)
Bazalky a listy koriandru
Česnek (lašun)
Cibule (palándu)
Gádžar (mrkev) a súran (zmijovec)
Shrnutí
Skupina ovoce (fal-varg), hrozny
Dádima (granátové jablko)
Banány a tak podobně (exotické plody)
Plody tál (druh palmy), gambhári, bádám (mandle), čiróndží (oříšky) atd.
Bilva a kapittha (kaith) plody
Džamun (Syzygium cumini)
Mango neboli ámr, vrkšámlam, šami, pílú
Citrón (matulunga neboli nimbu)
Bhallátaka (Semecarpus anacardium)
Ovoce Pálévat, Álú
Nezralé víno, falsa, kroundá atd.
Tjádžja - nepoužitelné ovoce a zelenina
Lavana varga - soli
Kšár
Hing - asafoetida (čertvovo lejno)
Haritaki, bibhitaki, amalaki
Amalaki, trifla, tridžát a čaturdžát směsi
Trikatu
Pančkól
Pět směsí z pěti ingrediencí - pančmúl
Shrnutí
Parametry
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Zpráva odeslána
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Vaši recenzi nelze odeslat
Kód: 1311
Kód: 1003A-01
Kód: 1086A
Kód: 9961
Kód: 9971
Kód: 9994
Kód: 9991
Kód: 1033-02
Kód: 1022-04
Kód: 1123
Kód: 1066
Kód: 1501-03
Kód: 1004B-01
Kód: 1321-04
Kód: 9998
Aštanga hrdajam je pradávná učebnice ájurvédy a je dodnes platná při výuce na univerzitách.
V tomto díle se dozvíte o různých jedlých surovinách.
check_circle
check_circle