Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies
AŠTANGA HRDAJAM - vysvětlení Díl 1., Kapitola 6.
  • AŠTANGA HRDAJAM - vysvětlení Díl 1., Kapitola 6.

AŠTANGA HRDAJAM - vysvětlení Díl 1., Kapitola 6.

0901036

Aštanga hrdajam je pradávná učebnice ájurvédy a je dodnes platná při výuce na univerzitách. 

V tomto díle se dozvíte o různých jedlých surovinách. 

590,00 Kč
Počet

  Zásady zabezpečení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

  Zásady doručení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

  Zásady vrácení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

Popis

OBSAH

Rýže a další obiloviny

Vríhi obiloviny

Obiloviny z trávy

Ostatní druhy obilovin

Luštěniny (Šimbi dháň)

Mung, hrách a červená fazole

Fazole

Fazole sém

Urid dál (Máš)

KÁkÁndÓla (kónč fazole)

Sezam (Til)

Len (Atsí nebo alsí) a Kusumbha bídž (semena kusumbha)Hodnocení

Další poznámky k obilovinám a luštěninám

Produkty z obilovin i luštěnin

Ódan (vařená zrna)

Vývar (z masa, luštěnin)

Luštěniny - nevhodné způsoby konzumace

Rasála a pának (šťavnatá výživa)

Polévky, pražená zrna a vločky

Dháná a saktu - produkty z ječmene

Pinják a vésAvár

Apúp - placky

Členění zvířat podle vlastností jejich masa

Kozy a ovce

Maso různých divokých zvířat

Maso kozlí a ovčí

Hovězí, bUvolí a vepřové maso

Vlastnosti rybího masa  a nejlepší masa ve skupinách

Maso vhodné a nevhodné ke konzumaci

Maso z různých částí těla

Listová zelenina - úvod

Zelenina kákamačí a čángérí

Zelenina zvyšující vát

Výjimečné zeleniny

Pět listových zelenin

Výjimečné kořeny do kuchyně

Plody plazivých rostlin (dýně, okurka atd.)

ŠírnAvrnta (činárt)

Kořeny a plody vodních rostlin

Listy z rostlin

Drobné zelené lístky

Krandždž a jiné

Kořenová zelenina - listy ředkvičky

Pindálu (pind-uzel+alu-brambora)

Bazalky a listy koriandru

Česnek (lašun)

Cibule (palándu)

Gádžar (mrkev) a súran (zmijovec)

Shrnutí

Skupina ovoce (fal-varg), hrozny

Dádima (granátové jablko)

Banány a tak podobně (exotické plody)

Plody tál (druh palmy), gambhári, bádám (mandle), čiróndží (oříšky) atd.

Bilva a kapittha (kaith) plody

Džamun (Syzygium cumini)

Mango neboli ámr, vrkšámlam, šami, pílú

Citrón (matulunga neboli nimbu)

Bhallátaka (Semecarpus anacardium)

Ovoce Pálévat, Álú

Nezralé víno, falsa, kroundá atd.

Tjádžja - nepoužitelné ovoce a zelenina

Lavana varga - soli

Kšár

Hing - asafoetida (čertvovo lejno)

Haritaki, bibhitaki, amalaki

Amalaki, trifla, tridžát a čaturdžát směsi

Trikatu

Pančkól

Pět směsí z pěti ingrediencí - pančmúl

Shrnutí

Detaily produktu
0901036
7 ks

Parametry

Formát
B5
16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Kód: 1001-01

ÁJURJÓGA - díl 1. - Ájurvéda a anatomie pro jógu

Ájurvédská literatura Autor: MUDr. Jan Šorf, Dr. Govind Rajpoot PhD. a Bc. Jan Vančura Kniha: Formát A5 ležatý, 170 stran, barevná obálka, vnitřní text černobílý, Cena 210,- Kč © Ájurvédská Univerzita Praha z.s., 2016 Vydavatelství: ÁJURVÉDA KUTI web: www.ajur.cz Více informací se dočtete, když kliknete na obrázek.
Cena 210,00 Kč
Zobrazit
Skladem

Kód: 1002-01

ÁJURJÓGA - díl 2. - Jógásan a ájurvéda

ÁJURJÓGA díl 2. PRAXE JÓGÁSAN a ÁJURVÉDA Ájurvédáčárja Govinda dží spolu s Bc. Janem Vančurou, MUDr. Janem Šorfem, Michalem Strenkem, Petrou Šebkovou, MgA. Lukášem Tomkem a Santóšem Rajpootem Formát A5 ležatý, 207 stran, barevná obálka, vnitřní text černobílý
Cena 230,00 Kč
Zobrazit
Skladem

Kód: 9961

GUNA KARTY

20 gun - vlastnosti  20 krásných originálních karet z dílny LUKE TOMSKI - můžete vnímat působení gun při každodenních činnostech, jejich vliv na konání,..... jsou totiž všude kolem nás: těžká - lehká, pomalá - rychlá, měkká - tvrdá, ....
Cena 89,26 Kč
Zobrazit
Skladem

Kód: 1311

SANSKRT MATRIKÁ

ájurvédačárja  Dr. Govind Rajpoot PhD. Ájurvédská Univerzita Praha vydala tuto tuto učebnici v roce 2019 ležatý formát A5, 74 stran, lepená vazba V rámci Gjáni klubu byl zorganizován tento  zájmový kurz, jehož cílem bylo naučit zájemce písmo dévanágrí, které se používá v sanskrtu , v jednom z nejstarších jazyků.
Cena 150,00 Kč
Zobrazit
Skladem

Kód: 1701

ZPĚVNÍK VÉDANTY

Autor: Dr. Govind Rajpoot, PhD. Kniha: formát A5 stojatý, 210 stran, barevná obálka, vnitřní text černobílý, Cena: 250,- Kč  vydala: Ájurvédská Univerzita Praha 2021
Cena 250,00 Kč
Zobrazit
Skladem