AŠTANGA HRDAJAM - vysvětlení Díl 1., Kapitola 6.
  • AŠTANGA HRDAJAM - vysvětlení Díl 1., Kapitola 6.

AŠTANGA HRDAJAM - vysvětlení Díl 1., Kapitola 6.

0901036

Aštanga hrdajam je pradávná učebnice ájurvédy a je dodnes platná při výuce na univerzitách. 

V tomto díle se dozvíte o různých jedlých surovinách. 

590,00 Kč
Počet
6 ks

  Zásady zabezpečení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

  Zásady doručení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

  Zásady vrácení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

Popis

OBSAH

Rýže a další obiloviny

Vríhi obiloviny

Obiloviny z trávy

Ostatní druhy obilovin

Luštěniny (Šimbi dháň)

Mung, hrách a červená fazole

Fazole

Fazole sém

Urid dál (Máš)

KÁkÁndÓla (kónč fazole)

Sezam (Til)

Len (Atsí nebo alsí) a Kusumbha bídž (semena kusumbha)Hodnocení

Další poznámky k obilovinám a luštěninám

Produkty z obilovin i luštěnin

Ódan (vařená zrna)

Vývar (z masa, luštěnin)

Luštěniny - nevhodné způsoby konzumace

Rasála a pának (šťavnatá výživa)

Polévky, pražená zrna a vločky

Dháná a saktu - produkty z ječmene

Pinják a vésAvár

Apúp - placky

Členění zvířat podle vlastností jejich masa

Kozy a ovce

Maso různých divokých zvířat

Maso kozlí a ovčí

Hovězí, bUvolí a vepřové maso

Vlastnosti rybího masa  a nejlepší masa ve skupinách

Maso vhodné a nevhodné ke konzumaci

Maso z různých částí těla

Listová zelenina - úvod

Zelenina kákamačí a čángérí

Zelenina zvyšující vát

Výjimečné zeleniny

Pět listových zelenin

Výjimečné kořeny do kuchyně

Plody plazivých rostlin (dýně, okurka atd.)

ŠírnAvrnta (činárt)

Kořeny a plody vodních rostlin

Listy z rostlin

Drobné zelené lístky

Krandždž a jiné

Kořenová zelenina - listy ředkvičky

Pindálu (pind-uzel+alu-brambora)

Bazalky a listy koriandru

Česnek (lašun)

Cibule (palándu)

Gádžar (mrkev) a súran (zmijovec)

Shrnutí

Skupina ovoce (fal-varg), hrozny

Dádima (granátové jablko)

Banány a tak podobně (exotické plody)

Plody tál (druh palmy), gambhári, bádám (mandle), čiróndží (oříšky) atd.

Bilva a kapittha (kaith) plody

Džamun (Syzygium cumini)

Mango neboli ámr, vrkšámlam, šami, pílú

Citrón (matulunga neboli nimbu)

Bhallátaka (Semecarpus anacardium)

Ovoce Pálévat, Álú

Nezralé víno, falsa, kroundá atd.

Tjádžja - nepoužitelné ovoce a zelenina

Lavana varga - soli

Kšár

Hing - asafoetida (čertvovo lejno)

Haritaki, bibhitaki, amalaki

Amalaki, trifla, tridžát a čaturdžát směsi

Trikatu

Pančkól

Pět směsí z pěti ingrediencí - pančmúl

Shrnutí

Detaily produktu
0901036
6 ks

Parametry

Formát
B5
Komentáře (0)
Známka
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Kód: 1043

Čaraka samhitá NIDÁNSTHÁN

(0)
NIDÁNSTHÁN - ČARAKA SAMHITÁ Ájurvédáčárja Dr. Govind Rajpoot PhD.  Učebnice Ájurvédské Univerzity Praha Formát B5 stojatý, 398 stran, barevná obálka, vnitřní text černobílý
450,00 Kč
Zobrazit
Skladem

Kód: 1002-01

ÁJURJÓGA - díl 2. - Jógásan a ájurvéda

(0)
ÁJURJÓGA díl 2. PRAXE JÓGÁSAN a ÁJURVÉDA Ájurvédáčárja Govinda dží spolu s Bc. Janem Vančurou, MUDr. Janem Šorfem, Michalem Strenkem, Petrou Šebkovou, MgA. Lukášem Tomkem a Santóšem Rajpootem Formát A5 ležatý, 207 stran, barevná obálka, vnitřní text černobílý
230,00 Kč
Zobrazit
Skladem

Kód: 1205

POVĚDOMÍ

(0)
Synoptická učebnice Ájurvédské Univerzity Praha ÁJURVÉDSKÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Ájurvédáčárja Dr. Govind Rajpoot PhD. a spol. Formát B5 stojatý, 408 stran, barevná obálka, vnitřní text černobílý
590,00 Kč
Zobrazit
Skladem

Kód: 1204-02

50 MAHÁKAŠAJA

(0)
Téma padesáti Mahákašáj je velice populární, neboť je to také stručně návod k použití ne ovlivnění stavu disharmonie.
150,00 Kč
Zobrazit
Skladem