Kód: 9083
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádná značka
Kurkuma v neobvyklé úpravě, tj. drcená na malé kousíčky cca 1*1 mm se používá k obarvení pokrmů zejména rýže, polévek, pickles ale též nápojů, například do mléka.
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
Podle ájurvédy je V+, P-, K-.
Použití v kuchyni: V indické kuchyni se při vaření používá všude tam, kde se užívá sůl pravidelně a ve větším množství.
Pomáhá při ledvinových, žlučníkových a jaterních potížích, včetně hepatitidy, ale i při nadýmání a kolikách. Pomáhá při artritidě a snižuje cholesterol.
Užívá se při poporodních bolestech břicha a zástavě menstruace. Má antibakteriální, desinfekční, protizánětlivé účinky. Používá se při povrchovém ošetření těla, zejména při léčení otoků, při výronech a při léčení modřin, čistí póry kůže, zevně se aplikuje při zánětu spojivek, na nehojící se vředy, lišej a různé poranění k...
Kurkuma má výrazné využití při vnějším ošetření těla. Užívá se i k léčení otoků při výronech. Při těchto zraněních mírní bolest. I citlivost na bolest se snižuje požíváním kurkumy - například v horkém mléce, v jídle. Velmi dobře také čistí kožní póry. Inhalace kurkumy pomáhá proti škytání a při dýchacích potížích. Prášek kurkumy smíchaný s medem nebo ghí v poměru 1:1 pomáhá při kašli a při uvolňování hlenu. V těchto případech se směs užívá 4krát až 6krát denně.
Není vhodná v těhotenství, při žlučových kamenech a onemocnění žaludku.
Parametry
Kód: 9083
Kód: 9084
Kód: 9004
Kód: 9540
Kód: 9074
Kód: 9008
Kód: 9089
Kód: 9024
Kód: 9010
Kód: 9082
Kód: 9092
Kód: 9007
Kód: 9073
Kód: 9018
check_circle
check_circle