Čaraka Samhitá díl 1b/10 sútrasthánam

1042-01

Nové

Interpretace - ČARAKA SAMHITÁ

díl 1b/10 - SÚTRASTHÁN (B)

Ájurvédáčárja Dr. Govind Rajpoot PhD. a spol.

Více informací

7 ks

399,00 Kč

Parametry

Hmotnost 620 g

Více informací

Čaraka samhitá je nedílnou součástí literatury pro aspiranty ájurvédy. Je to velmi rozsáhlý spis obsahující celkem dvanáct dílů, které bude Ájurvédská Univerzita Praha postupně předávat zájemcům o tradiční ájurvédu. Nyní předkládáme druhou část prvního dílu, označenou 1b. V tomto starodávném spisu je původní text doplněn interpretací veršů a kvalifikovaným komentářem ájurvédáčárji Dr. Govindem Rajpootem. Díl 1b obsahuje 14 kapitol a zahrnuje následující témata:

Kapitola 17:  Projevy snížených dhátu, dóš, mal a ódžas, Příčiny cukrovky, Sedm druhů diabetických vředů, Absces

Kapitola 18: Otoky, Různé symptomy vychýlených dóš

Kapitola 19: Nemoci břišní dutiny a trupu, Nerovnováha tridóš, Vnitřní a vnější původ chorob, Imunita

Kapitola 20: Vážné nemoci, jejich příčiny, důvod vzniku, Dělení nemocí podle příčin, vlastnosti a léčby

Kapitola 21: Úvod ke špatnostem, Typy lidí, Obezita, vyhublost, Nespavost, Spánek, Jídlo

Kapitola 22: Úvod ke snížení a zvýšení dhátu, Langhan, Brahan, Stambhan

Kapitola 23: Úvod k přejídání a podvýživě, Vyživující nápoje

Kapitola 24: Úvod do krvetvorby, Příčiny onemocnění krve, Čistá krev, Raktmókšan, Souvislost krve a psychiky, Opilost, Bezvědomí

Kapitola 25: Úvod ke stravě, Původ nemoci, Druhy potravy, Běžně používané, nejvhodnější, nejméně vhodné, Neviditelné vlastnosti, Ingredience, Léčivá vína

Kapitola 26: Úvod k působení jídla na tělo, určování dravjaguny, Ras, Vipák, Vírj, Prabháv

Kapitola 27: Úvod k vlastnostem potravin, Skupiny potravin, Rýže, Ječmen, Pšenice, Luštěniny, Maso,  Ovoce, Zelenina,  Koření,  Nápoje, Mléko, Cukr, Vločky, Sladkosti, Oleje

Kapitola 28: Úvod k trávení potravin, Áhár ras, Výživa dhátu, Poruchy dhátu, Poruchy smyslových orgánů, Hétu

Kapitola 29: Úvod do deseti prán, Životně důležitá místa, Druhy ájurvédařů

Kapitola 30: Srdce, Ódžas, Atharvavéda a ájurvéda, Áju, Cíl, Věčnost, Studium ájurvédy, Výčet kapitol v dílech Čaraka samhitá

Formát B5 stojatý, 306 stran, barevná obálka, vnitřní text černobílý,

Něco málo z obsahu: ... Projevy snížených dhátu, dóš, mal a ódžas, příčiny cukrovky, Sedm druhů diabetických vředů, absces.... Úvod k nemocem břišní dutiny a trupu. Nerovnováha tridóš, ... Vnitřní a vnější původ chorob, imunita... Úvod ke špatnostem, typů lidí, obezity, vyhublosti, nespavosti, spánek a jídlo .... Úvod k působení jídla na tělo, určování dravjaguny, ras, vipák, vírj, prabháv, ..... Vlastnosti potravin, skupiny potravin, rýže, ječmen, pšenice, luštěniny, maso, ovoce, zelenina, koření, nápoje, mléko atd, cukr vločky, sladkosti, oleje ....

Úvod k trávení potravin, áhár ras, výživa dhátu, poruchy dhátu, poruchy smyslových orgánů, hétu,.... Úvod do deseti prán, životně důležitá místa, druhy ájurvédařů, Úvod do srdce, ódžas, Atharvavéda a ájurvéda, Áju, cíl, věčnost, studium ájurvédy, výčet kapitol v dílech čaraka samhity.

....... "Mezi samidhána varga (luštěniny) patří: Mudga (zelené mungo) je svíravo-sladké, suché, ochlazující vírja, katu - vipák, lehké, neslizké, snižuje kaf a pitt a je nejlepší z lusků mezi luštěninami....."

Recenze

Žádné komentáře zákazníků.

Napsat recenzi

Čaraka Samhitá díl 1b/10 sútrasthánam

Čaraka Samhitá díl 1b/10 sútrasthánam

Interpretace - ČARAKA SAMHITÁ

díl 1b/10 - SÚTRASTHÁN (B)

Ájurvédáčárja Dr. Govind Rajpoot PhD. a spol.

Napsat recenzi

30 ostatní produkty ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: