Kód: 1141-01
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádná značka
Ájurvédáčárja Dr. Govind Rajpoot PhD. a spol.
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
Čaraka samhitá je nedílnou součástí literatury pro aspiranty ájurvédy. Je to velmi rozsáhlý spis obsahující celkem dvanáct dílů, které bude Ájurvédská Univerzita Praha postupně předávat zájemcům o tradiční ájurvédu. Nyní předkládáme druhou část prvního dílu, označenou 1b. V tomto starodávném spisu je původní text doplněn interpretací veršů a kvalifikovaným komentářem ájurvédáčárji Dr. Govindem Rajpootem. Díl 1b obsahuje 14 kapitol a zahrnuje následující témata:
Kapitola 17: Projevy snížených dhátu, dóš, mal a ódžas, Příčiny cukrovky, Sedm druhů diabetických vředů, Absces
Kapitola 18: Otoky, Různé symptomy vychýlených dóš
Kapitola 19: Nemoci břišní dutiny a trupu, Nerovnováha tridóš, Vnitřní a vnější původ chorob, Imunita
Kapitola 20: Vážné nemoci, jejich příčiny, důvod vzniku, Dělení nemocí podle příčin, vlastnosti a léčby
Kapitola 21: Úvod ke špatnostem, Typy lidí, Obezita, vyhublost, Nespavost, Spánek, Jídlo
Kapitola 22: Úvod ke snížení a zvýšení dhátu, Langhan, Brahan, Stambhan
Kapitola 23: Úvod k přejídání a podvýživě, Vyživující nápoje
Kapitola 24: Úvod do krvetvorby, Příčiny onemocnění krve, Čistá krev, Raktmókšan, Souvislost krve a psychiky, Opilost, Bezvědomí
Kapitola 25: Úvod ke stravě, Původ nemoci, Druhy potravy, Běžně používané, nejvhodnější, nejméně vhodné, Neviditelné vlastnosti, Ingredience, Léčivá vína
Kapitola 26: Úvod k působení jídla na tělo, určování dravjaguny, Ras, Vipák, Vírj, Prabháv
Kapitola 27: Úvod k vlastnostem potravin, Skupiny potravin, Rýže, Ječmen, Pšenice, Luštěniny, Maso, Ovoce, Zelenina, Koření, Nápoje, Mléko, Cukr, Vločky, Sladkosti, Oleje
Kapitola 28: Úvod k trávení potravin, Áhár ras, Výživa dhátu, Poruchy dhátu, Poruchy smyslových orgánů, Hétu
Kapitola 29: Úvod do deseti prán, Životně důležitá místa, Druhy ájurvédařů
Kapitola 30: Srdce, Ódžas, Atharvavéda a ájurvéda, Áju, Cíl, Věčnost, Studium ájurvédy, Výčet kapitol v dílech Čaraka samhitá
Něco málo z obsahu: ... Projevy snížených dhátu, dóš, mal a ódžas, příčiny cukrovky, Sedm druhů diabetických vředů, absces.... Úvod k nemocem břišní dutiny a trupu. Nerovnováha tridóš, ... Vnitřní a vnější původ chorob, imunita... Úvod ke špatnostem, typů lidí, obezity, vyhublosti, nespavosti, spánek a jídlo .... Úvod k působení jídla na tělo, určování dravjaguny, ras, vipák, vírj, prabháv, ..... Vlastnosti potravin, skupiny potravin, rýže, ječmen, pšenice, luštěniny, maso, ovoce, zelenina, koření, nápoje, mléko atd, cukr vločky, sladkosti, oleje ....
Úvod k trávení potravin, áhár ras, výživa dhátu, poruchy dhátu, poruchy smyslových orgánů, hétu,.... Úvod do deseti prán, životně důležitá místa, druhy ájurvédařů, Úvod do srdce, ódžas, Atharvavéda a ájurvéda, Áju, cíl, věčnost, studium ájurvédy, výčet kapitol v dílech čaraka samhity.
....... "Mezi samidhána varga (luštěniny) patří: Mudga (zelené mungo) je svíravo-sladké, suché, ochlazující vírja, katu - vipák, lehké, neslizké, snižuje kaf a pitt a je nejlepší z lusků mezi luštěninami....."
Parametry
Kód: 1141-01
Kód: 1204-02
Kód: 9973
Kód: 1211b
Kód: 1043
Kód: 1086A
Kód: 1170-02
Kód: 0901036
Kód: 1608-01
Kód: 1502-02
Kód: 1231
Kód: 1004A
Kód: 1211c
Kód: 1122
Kód: 1003B-02
check_circle
check_circle