Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies
PANČAKARMA - ÚVOD PANČAKARMY

PANČAKARMA - ÚVOD PANČAKARMY

1064-01

PANČAKARMA
Techniky pro odstranění zvýšených dóš za účelem vyvážit tridóš

GOVINDAČÁRJA DŽÍ

UČEBNICE PRO GYMNAZIUM II. ROČNÍK

230,00 Kč
Počet

  Zásady zabezpečení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

  Zásady doručení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

  Zásady vrácení

(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)

Popis

Když jsem pracoval v továrně, potřeboval jsem někdy projednat odbornou věc s kolegy z jiných oddělení nebo z provozu. Málokdy jsem si je pozval k sobě do kanceláře, ačkoli jsem měl tu pravomoc. Většinou jsem zašel já na jiné pracoviště a tam projednal, co jsem potřeboval. Nerad jsem povídal o věcech nesouvisejících s prací. Když jsem zašel na jiné pracoviště, po vyřízení věci jsem mohl kdykoli odejít. Když jsem si pozval někoho na své pracoviště, bylo obtížné nebo nespolečenské po skončení jednání návštěvníka vyhnat pryč. Lidé rádi zůstávají, zejména v příjemném prostředí, povídají a tím i zdržují. Když bylo pracovně volněji, nebyl to problém. Když bylo pracovně vytížené období, chtěl jsem práci udělat co nejdříve. A tehdy i malé zdržení jiným kolegou bylo nepříjemné.

Lidské tělo pracuje podobně. Přes smysly a trávící orgány vcházejí do těla různé potřebné látky, smyslové vjemy, prána a potraviny, udělají svoji práci, vytvoří tkáně - dhátu, energii pohybovou - váju, tepelnou – tédžas a mentální – ódžas a vytvoří také odpadové látky – ama a mala. Tyto odpadové látky se rády zabydlí v příjemném prostředí, jenomže musí jít z těla ven, jinak působí stagnaci ve fyziologických pochodech a tím i nemoci. Potrava a smyslové podněty snadno vcházejí, ale produkty jejich metabolizmu obtížněji odchází.

Některé odpadové látky vznikají v trávicím traktu a jiné vznikají v různých tkáních po celém těla. Z trávicího traktu se odstraňují docela snadno. Zvracením, projímáním a klystýry. Odpadové látky z tkání se odstraňují obtížněji. K tomu jsou vyvinuty speciální a vysoce účinné techniky pančakarmy. A ty jsou popsány v této knize. Jak pracuje pančakarma? Jako autobus: chcete-li nastoupit do autobusu, abyste mohli cestovat, musí nejdříve jiní cestující vystoupit. Jinak se nevejdete a nesvezete. Abyste mohli do těla dodat výživové a léčivé látky, musíte nejdříve vyloučit použité látky a tím uvolnit místo pro nové živiny. Pak můžete dodat léčivé látky a živiny.

Velmi důležité je působit místně, pouze na některá vytěžovaná či přetěžovaná místa. Ta se obvykle nedají vyléčit celkovou, například výživovou nebo čajovou terapií. Musí nastoupit specifické místní a hloubkové působení. Změkčit, uvolnit, vyloučit, uklidnit a vyživit.

Českému čtenáři se dostává do rukou unikátní učebnice, která svým rozsahem nemá v českém prostředí obdoby. Je ucelená popisem principů i popisem technik. Govinddžímu, autorovi učebnice, se povedlo popsat principy technik svým nezaměnitelně humorným způsobem. I když používá sanskrtské názvy, vysvětlení je lidsky pochopitelné.

Přeji knize, aby pomohla mnoha lidem očistit a uzdravit jejich těla tak, jako tyto techniky pod Govinddžího vedením dokázaly už mnohokrát.

Pavol Hlôška

PANČAKARMA: technika k obnovení tělesné rovnováhy,

PANČAKARMA je třífázový proces, PŘÍPRAVA, PŘÍPRAVA PANČAKARMY, LANGHAN, PÁČAN, SNÉHAN, Kontraindikace snéhan, Bylinky používané při snéhan, ABHJANTARA SNÉHAN PROCEDURY, Promašťovadla, Vyjádření pochyby, Dva typy promašťovadel, Zdroje rostlinných a živočišných snéh (promašťovadel), Sezamový olej vyživuje a ricinový olej odstraňuje nečistoty, Ghí vyživuje a je báječný nosič, Ghí, Všeobecné vlastnosti oleje, Sádlo, Madždžá, Vnitřní sezónní použití, Snéh pán – Kdy používat snéh pán, Správná teplota prostředí, Teplá voda a snéh pán, Dvacet čtyři způsobů přijímání snéh, Ačhapéj je pití čistého tuku, Šedesát čtyři druhy snéh pán, Množství a dávkování,Ghí je všelék, Olej jako lék, Sádlo jako lék, Kostní dřeň jako lék, Délka vstřebávání snéh, Snéhan jako léčebná procedura, Kontraindikace snéhan, Projevy vysušenosti, Vlastnosti promaštěného, Příznaky nadměrného promaštění, Příprava před snéhan, Doporučení po snéhan, Vstřebávání ve střevech a jejich čištění, Komplikace při nesprávně provedeném snéhan, Důvody komplikací snéhan, Snéhan jako příprava viréčan, Snéhan jako příprava vaman, Různé formy, ve kterých se snéhan podává, Zákazy a doporučení při snéhan, Snéhan pro zlepšení šukra dhátu, Vstřebávání tuku, Sůl při snéhan, Posloupnost procedur, Závěrečné shrnutí, Konec třinácté kapitoly,

SVÉDAN: Procedura svédan (pocení), Druhy svédan, Kontraindikace svédan, Bylinky používané při svédan, Svéd krijá - potící (zahřívající) procedury, Okolnosti určují výsledek, Síla a vlastnosti prostředků při svédan, Použití prostředků po svédan ámašája a pakvášaja, Místa nahřívaná s opatrností, Ochrana citlivých míst při svédan, Ukončení nahřívání, Přílišné nahřívání, Kontraindikace svédan, Indikace svédan, Pindasvéd (teplý obklad s měšci), Prastarsvéd (sauna), Nádísvédan (parní svédan pomocí hadice), Avgáhasvédan (vývarové koupele), Upnáhsvéd dravja (ingredience na zábal a obklad), Délka používání zahřívajících obkladů, Agní sanskár, Šankarašvéda (nahřívání s použitím měšců), Prastara svéda (nahřívání na lůžku), Potřeby a ingredience k provedení nádí svédan, Parišék (nahřívání kropením), Ingredience pro odvar při vátika, Džentáka (sauna), Nahřívání kamenem, Karšúsvéda (nahřívání s využitím jámy), Kutirsvéd (kruhová místnost), Bhúsvéd (nahřívaní pomocí země), Nahřívaní kumbhímsvéd pomocí nádoby s bylinami, Kúpasvéd (další nahřívání), Hólaka svéd, Shrnující verš, Co nás zahřeje, Různá nahřívání, Doporučení pro nahřívání,

Hlavní pančakarma, vaman, kontraindikace vamana, bylinky používané při vaman, pravidla procedur, vybavení, úspěšná a neúspěšná léčba, úvaha o léčbě, původní vybavení prostoru,

Popis ájurvédské nemocnice, nutnost přerušit proceduru, naladění nemocného na proceduru, správná dávka vaman léčiva, příprava na vaman, provedení vaman, příznaky a symptomy vaman, co následuje po vaman, další doporučení po vaman, dietní režim po vaman. Viréčan: kontraindikace viréčan, bylinky používané při viréčan, Příprava na viréčan, pro koho je určen vičéčan, viréčan pro chudé, Pozitivní účinek viréčan, Basti: kontraindikace nirūha basti, kontraindikace anuvásan basti, Bylinky používané při basti, Rakt mókšan, Nasja (dumrpán).

Návod k vybraným technikám, včetně jejich podrobného popisu: širódhara, sarvang abhjang (masáž), abhjang + svédan box, kajásek, basti, širóviréčan, bylinky používané při širóviréčan, basti do konečníku=klystýr, nétra basti=aplikace oleje do očí, pind svédan, masáž kovovými miskami, garšan, bylinky použité v pančkarmě.

 

Formát A5 stojatý, 228 stran, barevná obálka, vnitřní text a ilustrace černobílé

Detaily produktu
1064-01
7 ks

Parametry

Formát
A5
16 dalších produktů ve stejné kategorii: