ADŽVAJEN - mletá semínka libečku 50g Zobrazit větší

ADŽVAJEN - mletá semínka libečku 50g

(Trachyspermum ammi)

Nové

Výrazně aromatické koření. Použití: do těsta na placky, na picu, v malém množství je vhodný též na přípravu různých zeleninových a luštěninových jídel, ale i masitých specialit. Nezaměnitelný je ovšem v pickles.

Více informací

Tento produkt již není na skladě

45,00 Kč

Parametry

Hmotnost 50 g

Více informací

Ájurvéda pokládá ádžvajen za zahřívající, V, P+, K, chuti hořké a řízné.

Receptíček:

Namkín - Metrí

25 dkg cizrnové mouky, 2 velké lžíce oleje nebo ghí, sůl, ¼ lžičky chilli a ¼ lžičky adžvajenu, ¼ lžičky džíry, špetka asafoetidy

Mouku smícháme s kořením, olejem a vodou, vypracujeme těsto jako na čapátí, ale tužší. Těsto „nameleme“  mlýnkem na nudle dlouhé asi 15 centimetrů, položíme je a necháme asi hodinu usušit. Nakonec je postupně vkládáme do horkého oleje a smažíme. Můžeme těsto uválet na placku cca 5 mm tlustou a vykrajovat jednotlivé kousky formičkami.

Nakonec postupně vkládáme do horkého oleje a smažíme na pánvi nebo ve friťáku, ale můžeme je též péci na sucho v troubě.

Poznámky: Déle jsou měkké, pokud přidáme do těsta jedlou sodu. Řídké těsto můžeme zahustit psylliem. Výjimečnou chuť dodá kalondží, sezamové semínko, lněné semínko.

Recenze

Žádné komentáře zákazníků.

Napsat recenzi

ADŽVAJEN - mletá semínka libečku 50g

ADŽVAJEN - mletá semínka libečku 50g

Výrazně aromatické koření. Použití: do těsta na placky, na picu, v malém množství je vhodný též na přípravu různých zeleninových a luštěninových jídel, ale i masitých specialit. Nezaměnitelný je ovšem v pickles.

Napsat recenzi

30 ostatní produkty ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: