(Trachyspermum ammi)
Nové
Výrazně aromatické koření. Použití: do těsta na placky, na picu, v malém množství je vhodný též na přípravu různých zeleninových a luštěninových jídel, ale i masitých specialit. Nezaměnitelný je ovšem v pickles.
0 Položka ks
Tento produkt již není na skladě
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
ADŽVAJEN - mletá semínka libečku 50g
Výrazně aromatické koření. Použití: do těsta na placky, na picu, v malém množství je vhodný též na přípravu různých zeleninových a luštěninových jídel, ale i masitých specialit. Nezaměnitelný je ovšem v pickles.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Hmotnost | 50 g |
Ájurvéda pokládá ádžvajen za zahřívající, V–, P+, K–, chuti hořké a řízné.
Receptíček:
Namkín - Metrí
25 dkg cizrnové mouky, 2 velké lžíce oleje nebo ghí, sůl, ¼ lžičky chilli a ¼ lžičky adžvajenu, ¼ lžičky džíry, špetka asafoetidy
Mouku smícháme s kořením, olejem a vodou, vypracujeme těsto jako na čapátí, ale tužší. Těsto „nameleme“ mlýnkem na nudle dlouhé asi 15 centimetrů, položíme je a necháme asi hodinu usušit. Nakonec je postupně vkládáme do horkého oleje a smažíme. Můžeme těsto uválet na placku cca 5 mm tlustou a vykrajovat jednotlivé kousky formičkami.
Nakonec postupně vkládáme do horkého oleje a smažíme na pánvi nebo ve friťáku, ale můžeme je též péci na sucho v troubě.
Poznámky: Déle jsou měkké, pokud přidáme do těsta jedlou sodu. Řídké těsto můžeme zahustit psylliem. Výjimečnou chuť dodá kalondží, sezamové semínko, lněné semínko.
Žádné komentáře zákazníků.